Alapítványunk önkéntesek bevonásával 2007 óta folyamatosan ápolja a kapcsolatot állami gondoskodásban élő gyerekekkel, főleg Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyékben.

2012 óta ifjúsági központot üzemeltetünk Tiszadobon, a gyerekotthon területén, MAGTÁR néven. Az állami gondozott fiataloknak, főleg a szabolcsi régióban kevés lehetősége nyílik arra, hogy kimozduljanak lakókörnyezetükből, illetve hogy különböző programokon vegyenek részt. A nyári szünet időszaka különösen fontos, mert ilyenkor még több időt lehet a szabadidő hasznos eltöltésére fordítani. Ilyenkor szoktunk több alkalommal egész napokat is a gyerekekkel az otthonban tölteni, napközi jelleggel, és ott programokat biztosítunk önkénteseink segítségével. Az átlag programokon túl – amelyek lehetnek különböző sportok, barkácsolások, fejlesztő játékok, értékvezetési klubok – 2014. augusztusban a kiemelt veszélyeztetettségre való tekintettel, preventív jelleggel média prostitúció témakörében felvilágosító tábort szerveztünk. Ezek a programok Mátészalkán és Tiszadobon is zajlanak, céljuk, hogy a fiatalok megtanulják megvédeni magukat az esetleges zaklatásoktól. A hetet szakemberek bevonásával tartottuk. Ezen kívül két hetente járunk különböző gyerekotthonokba, ahol a fiatalokkal mélybeszélgetéseket is folytatunk különböző témák mentén, de van, hogy csak a mindennapi életükbe olvadunk bele, így kialakulhatnak olyan kötődések, amelyek gyógyító hatással vannak ezeknek a fiataloknak az életében. Erre kitűnő helyszín a MAGTÁR Ifjúsági Központ Tiszadobon. Ezen túl természetesen a központban többféle programot szervezünk a gyerekekkel együtt pl. karaoke, ping-pong bajnokság, akadályversenyek stb. 2014. ősztől is folytatódnak ezek a programok, de már inkább a hétvégére illetve hétköznap délutánra rendeződnek.

A MAGTÁR egy 50 m2-es épület. Fűtése kályhával megoldott, tehát teljesen környezetbarát. A Tiszadobi Gyermekotthon területén helyezkedik el, de önálló épületként.