Őszi önkéntes Együtt-LÉT: 2012. szeptember 28-30.

Az önkéntes-képző hétvége célja, hogy aktív önkénteseinknek munkájukban használható eszközöket, tudást adjunk, illetve motivációjukat és céljaikat frissítsük.

Kreatív foglalkozás – új kézműves technikák elsajátítása célcsoportnak szervezett szabadidős és fejlesztő programokhoz
Nyárértékelő – visszatekintés a nyáron megvalósult programokra, tapasztalatok összegyűjtése, eredmények és felmerült problémák összegzése
Belső kalandtúra – egyszerű eszköz motivációk, célok és eredmények vizsgálatára új célok kitűzéséhez, feladatok eredményes megvalósításához.
Nehezen kezelhető és indulatkezelési problémákkal küzdő fiatalok nevelése – szeminárium
Csoportos játékok – új játékok elsajátítása célcsoportnak szervezett szabadidős és fejlesztő programokhoz
Egység – előadás klasszikus és eredményes konfliktuskezelési stratégiákról

A hétvégével az volt a cél, hogy minél színesebb legyen, lehetőleg érintse az önkéntes munka minden területét. Az önkéntesek aktív részvétele alapján elmondható, hogy sikerült olyan témákat és megközelítéseket találnunk, amelyek valódi segítséget adtak a résztvevőknek. A szombat délelőtti nyárértékelőn kiütköztek azok a területek amelyek leginkább megterhelték a munkában résztvevőket, ezek alapján pedig két megoldási javaslat is körvonalazódott (új önkéntesek mentorálási rendszere, illetve a tábori napi megbeszélések hatékonyságának javítása). A szombat délutáni szemináriumon több eset is megbeszélésre került, ezek alapján az önkéntesek új nézőpontokat sajátítottak el. A kreatív, játékos és szabadidős programokban minden résztvevő megnyilvánult, azaz élt a kipróbálás és tanulás lehetőségével.